Logo

OVER ONS

Betaalbare gastronomie, dat is waar het om draait bij Sukerieje. Hiervoor gebruiken wij eerlijke en verantwoorde producten. Service staat bij ons centraal en we geven onze gasten graag een warm en gastvrij onthaal. Ons gezellige en tikkeltje luxe interieur maakt dat u zich even in een andere wereld waant.

“… we koken vanuit de kracht van groente en mooie vis- en vleesproducten. Dat is een bewuste keuze”

 

De keuken is hedendaags, jong en creatief, waarbij we vanuit de kracht van groente koken en mooie vis- en vleesproducten, kortom; aandacht voor ambacht en kwaliteit. Martijn Kuik en Yannick Roodhof houden ervan om mensen smakelijk te verrassen, en maakt daarbij gebruik van de mooiste producten.

“Sukerieje verhuist van Witte Villa Dalfsen naar Zwolle”

De naam Sukerieje verwijst naar de historie van de Witte Villa, waar ooit Berend Hendrik Egberts woonde, de directeur van de naastgelegen cichoreifabriek. Deze cichoreifabriek fuseerde in 1897 met de cichoreibranderij uit Winterswijk, de zogenaamde ‘Sukerieje’.

Vanzelfsprekend hebben we een stukje DNA van het huidige Sukerieje mee naar Zwolle genomen. We blijven koken met veel liefde voor groente en mooie vis- en vleesproducten, kortom; aandacht voor ambacht en kwaliteit.

Ook in Zwolle staat gastvrijheid en service voorop. Het pand zit gevestigd aan het Rodetorenplein in het ‘Hopmanshuis’ en het ruime terras biedt perfecte mogelijkheid voor zwoele en culinaire zomeravonden in het centrum van Zwolle.

In de media:

 

“… Resultaat is een evenwichtige compositie vol details met spannende accenten. ” - Gault & Millau

Gault & Millau "Bij de Sukerieje in Dalfsen is het heerlijk toeven. De keuken is prima op orde, de ligging aan de Vechtkade is geweldig en deze nieuwe wijk in Dalfsen bruist rond de oude gebouwen aan het water, maar is tegelijk rustgevend. Door de afwezigheid van chef-eigenaar Martijn Kuik wegens ziekte is de keuken al enige tijd, en niet onverdienstelijk, in handen van sous-chef Yannick Roodhof. Hij presenteert gerechten die een extra punt waard zijn. We genieten van Zeeuwse yellowtail met groene curry, tom kha kai met kokosroom, bataat en diverse bereidingen van wortel onder andere met koriander en gel van kaffir limoen. Resultaat is een evenwichtige compositie vol details met spannende accenten. Een klassiek stuk in boter gebakken snoekbaars met beurre blanc en gerookte paling krijgt als contrast sambai, rode bietjes en bleekselderij mee. Rivierkreeftjes combineert Yannick Roodhof met pompoen, dotjes yuzu, crème van vadouvan en een loempiaatje van pompoen gevuld en gegaard met gojibes. We houden de Sukerieje graag verder in de gaten houden want er gebeuren daar leuke en spannende dingen."

“… Vanaf binnenkomst tot vertrek: alles klopt en is in balans. ” - Lekker.nl

Lekker.nl "De eerste klap is een daalder waard. Welnu, dat lukt vanavond chef-kok Martijn Kuik en zijn partner en gastvrouw Claudia Oro, beiden afkomstig van Kaatje bij de sluis in Blokzijl. Vanaf binnenkomst tot vertrek: alles klopt en is in balans. In de villa kun je plaatsnemen op de begane grond alwaar de open keuken, of via een mosgroene wenteltrap op de eerste verdieping dineren. Hanna Scheele is de sommelier en laat zien dat zij beschikt over veel vakkennis. De chef-kok kookt vanuit de kracht van groenten, uit de kwekerij van Eef Stel. Met een cava Mas Bigas smullen wij van een kletskopje van sesam en yoghurt, gevolgd door een glasheldere en smaakrijke tomatenbouillon met bieslook. Alle gerechten die wij aansluitend proeven, blinken uit in smaak compositie en garing. Of het nu de groene asperges zijn met doperwten, granny smith en waterkers. Of het hoofdgerecht van fluweelzachte varkensnek, met geroosterde witlof, artisjok en gnocchi in een sublieme saus op basis van de nek verrijkt met vadouvan. De geadviseerde wijn, een Zuid-Afrikaanse cabernet sauvignon van Glen Carlou Haven 2018 getuigt van ervaring en deskundigheid. Zelfs de frieten zijn perfect gefrituurd en gaan vergezeld van een romige bearnaisesaus. We sluiten dit culinaire 'groente' avontuur af met een zalig gevarieerd kersendessert met een kersenbiertje van Vechtdal brouwerij. Chapeau! Welkom in Lekker."

“… Bij een compositie van portobello, koolraap, pastinaak, knoflook en oosterse jus bestellen we ribbetjes voorzien van perfecte cuisson” - Gault&Millau

Gault & Millau " In deze oogstrelende, monumentale witte villa met ruim terras aan de Vecht woonde in de 19de eeuw de directeur van een chicoreibranderij die ter plaatse als ‘Sukerieje’ bekend stond. Vandaag brengt chef-kok Martijn Kuik een fraai repertoire aan gerechten waarin groenten en kruiden een belangrijke plaats innemen. Warm gerookte skrei combineert de chef met biet, kombu en nori. Bij een compositie van portobello, koolraap, pastinaak, knoflook en oosterse jus bestellen we ribbetjes voorzien van perfecte cuisson. Partner en gastvrouw Claudia Oro zorgt met innemende aandacht voor perfecte service. "

“… We starten met een macaron van biet met yoghurt en huisgemaakte brioche, en nemen een glaasje Pulligny Montrachet van Paul Pernot (F, 2017), wat erin gaat als gods woord in een ouderling zullen we maar zeggen! ” - Julius Jaspers.nl

Juliusjaspers.nl " Het rijden over de Veluwe en de Sallandse heuvelrug maakt hongerig en dorstig, en van het vele proeven bij zowel Terweele als van Broekhuizen hebben de Dutch Foodie en ik behoorlijk honger gekregen. Het rode boekje brengt ons al in de buurt van de Sukerije maar JB van Broekhuizen trekt ons over de streep als hij verteld dat hij er zelf ook regelmatig eet. Hanna ontvangt ons meer dan hartelijk aan de oever (kade) van de Vecht, waar wordt gevaren, gezwommen en ge-paddleboard…

We starten met een macaron van biet met yoghurt en huisgemaakte brioche, en nemen een glaasje Pulligny Montrachet van Paul Pernot (F, 2017), wat erin gaat als gods woord in een ouderling zullen we maar zeggen! We vragen Hanna of we een beetje mogen rommelen in het menu, wat dingetjes op 2 bordjes delen en alles kan. Zo beginnen we met wat Gillardeau oesters met een perfecte mignonette, waarna ieder een halve steak tartaar met dooier, piccalilly en ingelegde groentes (juliusjaspers.nl). Superlekker!

De salade met kreeft wordt onder onze neus afgemaakt op de Big Green Egg en ook deze is heerlijk. We hadden de kreeften al, licht gepocheerd, zien liggen in de open keuken, waar altijd een risico’tje inzit, maar de cuisson is perfect.

Bij het weggaan babbelen we even met de chef, sowieso om te bedanken, en blijkt hij een kameraad van Ollie, chef in kasteel Heemstede, waar hij heeft geassisteerd bij de perslunch. Dit verklaart meteen de cuisson van de kreeft, de man kan koken.

Vrienden…, ik zeg het nooit zo duidelijk maar pak de auto, haal ribeye van de roodbonte dikbil bij Terweele in Oene, pak het pontje, rijd door naar Dalfsen, koop voor een half jaar zolderspek bij van Broekhuizen en ga daarna lunchen of dineren in de Sukerieje. Echt doen!!".

Sukerieje Zwolle
Sukerieje Zwolle
Sukerieje Zwolle