Logo

OVER ONS

Betaalbare gastronomie, dat is waar het om draait bij Sukerieje. Hiervoor gebruiken wij eerlijke en verantwoorde producten. Service staat bij ons centraal en we geven we onze gasten graag een warm en gastvrij onthaal. Ons kleurrijke en tikkeltje luxe interieur maakt dat u zich even in een andere wereld waant.

De keuken is hedendaags, jong en creatief, waarbij we vanuit de kracht van groente koken. Chef-kok Martijn Kuik houdt ervan om mensen smakelijk te verrassen, en maakt daarbij gebruik van de mooiste producten die het Vechtdal te bieden heeft.

“… we koken vanuit de kracht van groente. Dat is een bewuste keuze”

De naam Sukerieje verwijst naar de historie van de Witte Villa, waar ooit Berend Hendrik Egberts woonde, de directeur van de naastgelegen cichoreifabriek. Deze cichoreifabriek fuseerde in 1897 met de cichoreibranderij uit Winterswijk, de zogenaamde ‘Sukerieje’.

Naast het restaurant is het grote terras met uitzicht over de Vecht een heerlijke plek om te vertoeven. Tijdens het terrasseizoen is Sukerieje ook overdag geopend voor koffie met taart, lunch en borrel. De bovenverdieping is rolstoelvriendelijk en deze kan gereserveerd worden voor feesten, vergaderingen en private dining tot 40 personen.

In de media:

 

“… Vanaf binnenkomst tot vertrek: alles klopt en is in balans. ” - Lekker.nl

Lekker.nl "De eerste klap is een daalder waard. Welnu, dat lukt vanavond chef-kok Martijn Kuik en zijn partner en gastvrouw Claudia Oro, beiden afkomstig van Kaatje bij de sluis in Blokzijl. Vanaf binnenkomst tot vertrek: alles klopt en is in balans. In de villa kun je plaatsnemen op de begane grond alwaar de open keuken, of via een mosgroene wenteltrap op de eerste verdieping dineren. Hanna Scheele is de sommelier en laat zien dat zij beschikt over veel vakkennis. De chef-kok kookt vanuit de kracht van groenten, uit de kwekerij van Eef Stel. Met een cava Mas Bigas smullen wij van een kletskopje van sesam en yoghurt, gevolgd door een glasheldere en smaakrijke tomatenbouillon met bieslook. Alle gerechten die wij aansluitend proeven, blinken uit in smaak compositie en garing. Of het nu de groene asperges zijn met doperwten, granny smith en waterkers. Of het hoofdgerecht van fluweelzachte varkensnek, met geroosterde witlof, artisjok en gnocchi in een sublieme saus op basis van de nek verrijkt met vadouvan. De geadviseerde wijn, een Zuid-Afrikaanse cabernet sauvignon van Glen Carlou Haven 2018 getuigt van ervaring en deskundigheid. Zelfs de frieten zijn perfect gefrituurd en gaan vergezeld van een romige bearnaisesaus. We sluiten dit culinaire 'groente' avontuur af met een zalig gevarieerd kersendessert met een kersenbiertje van Vechtdal brouwerij. Chapeau! Welkom in Lekker."

“… Ook raak: huisgemaakte ravioli met paddestoelen, rode biet zoetzuur en schuim van rode biet, bundelzwammetjes en tijm, naar volle tevredenheid gegeten zonder supplement. ” - Gault&Millau

Gault & Millau " Een oude cichoreifabriek weerspiegelt in de Vecht waaraan hij staat. Binnen vind je een restaurant met de focus op groenten en kruiden. Vlees, gevogelte en vis zijn hier juist de supplementen. Als voorgerecht tippen wij de panna cotta van tomaat met heldere tomatenbouillon en gepofte rijst. Als supplement kozen wij forel met minikomkommer, komkommerbloemetjes en een zilte mayonaise met de foreleitjes erin. Het geheel was prima in balans. Ook raak: huisgemaakte ravioli met paddestoelen, rode biet zoetzuur en schuim van rode biet, bundelzwammetjes en tijm, naar volle tevredenheid gegeten zonder supplement. Sukerieje heeft een leuk nieuw concept in handen".

“… We starten met een macaron van biet met yoghurt en huisgemaakte brioche, en nemen een glaasje Pulligny Montrachet van Paul Pernot (F, 2017), wat erin gaat als gods woord in een ouderling zullen we maar zeggen! ” - Julius Jaspers.nl

Juliusjaspers.nl " Het rijden over de Veluwe en de Sallandse heuvelrug maakt hongerig en dorstig, en van het vele proeven bij zowel Terweele als van Broekhuizen hebben de Dutch Foodie en ik behoorlijk honger gekregen. Het rode boekje brengt ons al in de buurt van de Sukerije maar JB van Broekhuizen trekt ons over de streep als hij verteld dat hij er zelf ook regelmatig eet. Hanna ontvangt ons meer dan hartelijk aan de oever (kade) van de Vecht, waar wordt gevaren, gezwommen en ge-paddleboard…

We starten met een macaron van biet met yoghurt en huisgemaakte brioche, en nemen een glaasje Pulligny Montrachet van Paul Pernot (F, 2017), wat erin gaat als gods woord in een ouderling zullen we maar zeggen! We vragen Hanna of we een beetje mogen rommelen in het menu, wat dingetjes op 2 bordjes delen en alles kan. Zo beginnen we met wat Gillardeau oesters met een perfecte mignonette, waarna ieder een halve steak tartaar met dooier, piccalilly en ingelegde groentes (juliusjaspers.nl). Superlekker!

De salade met kreeft wordt onder onze neus afgemaakt op de Big Green Egg en ook deze is heerlijk. We hadden de kreeften al, licht gepocheerd, zien liggen in de open keuken, waar altijd een risico’tje inzit, maar de cuisson is perfect.

Bij het weggaan babbelen we even met de chef, sowieso om te bedanken, en blijkt hij een kameraad van Ollie, chef in kasteel Heemstede, waar hij heeft geassisteerd bij de perslunch. Dit verklaart meteen de cuisson van de kreeft, de man kan koken.

Vrienden…, ik zeg het nooit zo duidelijk maar pak de auto, haal ribeye van de roodbonte dikbil bij Terweele in Oene, pak het pontje, rijd door naar Dalfsen, koop voor een half jaar zolderspek bij van Broekhuizen en ga daarna lunchen of dineren in de Sukerije. Echt doen!!".

Beeldmerk
Beeldmerk
Beeldmerk