OVER ONS
“… we koken vanuit de kracht van groente en mooie vis- en vleesproducten. Dat is een bewuste keuze”
De keuken is hedendaags, jong en creatief, waarbij we vanuit de kracht van groente koken en mooie vis- en vleesproducten, kortom; aandacht voor ambacht en kwaliteit. Yannick Roodhof en zijn keukenteam houden ervan om mensen smakelijk te verrassen, en maakt daarbij gebruik van de mooiste producten.
“Sukerieje verhuist van Witte Villa Dalfsen naar Zwolle”
De naam Sukerieje verwijst naar de historie van de Witte Villa, waar ooit Berend Hendrik Egberts woonde, de directeur van de naastgelegen cichoreifabriek. Deze cichoreifabriek fuseerde in 1897 met de cichoreibranderij uit Winterswijk, de zogenaamde ‘Sukerieje’.
Vanzelfsprekend hebben we een stukje DNA van het huidige Sukerieje mee naar Zwolle genomen. We blijven koken met veel liefde voor groente en mooie vis- en vleesproducten, kortom; aandacht voor ambacht en kwaliteit.
Ook in Zwolle staat gastvrijheid en service voorop. Het pand zit gevestigd aan het Rodetorenplein in het ‘Hopmanshuis’ en het ruime terras biedt perfecte mogelijkheid voor zwoele en culinaire zomeravonden in het centrum van Zwolle.
In de media:
Michelin Guide:
“… Hun beheersing van uitheemse smaakmakers en geduld om sauzen de nodige diepgang te geven, zorgen voor intensiteit."
Sukerieje heeft zich gesetteld in het karaktervolle Hopmanshuis, een voormalig pakhuis dat een smaakvolle verjonging heeft ondergaan. Dat laatste geldt ook voor de keuken. Chef Yannick Roodhof heeft aandacht voor groenten en uit graag zijn creativiteit. Zo verbaasde hij ons met een smeuïge ‘paté’ van cashewnoten met meloen en Spaanse peper. Zijn beheersing van uitheemse smaakmakers en geduld om sauzen de nodige diepgang te geven, zorgen voor intensiteit. Een zaak met ambitie!
We're Smart:
“… De Librije is no longer the only reason to come to Zwolle, perhaps in combination!”
Yannick Roodhof and his team are ready to spoil you with vegetables too! In the vegetable menu, the recipes are one by one vegetable gems, so enjoy... Welcome to the We're Smart movement chefs. De Librije is no longer the only reason to come to Zwolle, perhaps in combination!
Gault & Millau:
“… Mooi opgebouwde gerechten waarin groenten en internationale smaakmakers een belangrijke rol toebedeeld krijgen.”
Gault & Millau "Sukerieje verhuisde van Dalfsen naar het Hopmanshuis, een voormalig karaktervol pakhuis aan het Rodetorenplein in hartje Zwolle. Chef Yannick Roodhof en keukenteam tonen aldaar hun ambitie met mooi opgebouwde gerechten waarin groenten en internationale smaakmakers een belangrijke rol toebedeeld krijgen. Mooi en fris op smaak gebracht is een compositie met rode curry, wortel en limoen bij zeebaars en mosselen. Ze brengen menu’s samengesteld uit vier tot zes gangen en dit ook in volledige vegetarische versie. Beide zijn te combineren met zorgvuldig samengestelde wijnarrangementen."
Lekker.nl:
“… Een aanwist voor het al toch culinair goed bedeelde Zwolle. ”
Lekker.nl "Sukerieje is verhuisd van Dalfsen naar het oude centrum van Zwolle. Chef Yannick Roodhof heeft zijn intrek genomen n het Hopmanshuis, een statig pakhuis. Bij mooi weer kan er ook op het zonnige terras worden plaatsgenomen. Het zit gerieflijk in de klassieke ruimte die modern van inrichting is. Groenten zijn een belangrijke inspiratiebron voor de koks die een internationale keuken voorstaan met waar mogelijk met gebruik van lokale ingrediënten. Als amuses komen diverse vegan hapjes voorbij, waarbij de frisse sla van verschillende kerstomaatjes men een granite van dille opvalt. We drinken er een Les Centenaires Costieres-de-Nimes 2020 bij, een mooi aan het glas hangende blend van marsanne, rousanne, vermentino en viognier. Een feestje voor de smaakpapillen is de tartaar van kingfish met diverse soorten radijs en andere pittige knolgroenten, shiso en een kruidenolie met umeboshi. De frisse Granbazan Albarino 2022 uit Rias Baixas combineert voortreffelijk. Daarna gebakken zeewolf met gevogeltejus en beurre-blancsaus, krokante noedels en een lichtgeschroeide lente-ui. Piece biedt een wat bescheiden stukje gebraden parelhoen met krokantje van de huid, waarbij eigen jus geparfumeerd met verjus, zilverui, creme van zwarte knoflook en rondjes knolselderij. Een aanwinst voor het al toch culinair goed bedeelde Zwolle."